Een zwemspa is niet zomaar een zwembad of een jacuzzi; het is een combinatie van beide – maar dan beter! In deze blogpost belichten we kort de werking van een zwemspa en laten we u kennismaken met de Riptide zwemspa’s die bij Bubbels & Jets verkrijgbaar zijn.

Wat is een zwemspa?

Een zwemspa is een speciaal soort zwembad met een ingebouwd systeem dat een stroming creëert, dat u in staat stelt om te zwemmen – terwijl u op dezelfde plek in het water blijft. Zwemspa’s worden daarom ook wel weerstandszwembaden of exercise pools genoemd. De werking van een zwemspa is te vergelijken met die van een jacuzzi, in de zin dat er stroming wordt gecreëerd door middel van jets. Het verschil is dat die stroming bij zwemspa’s sneller en krachtiger is en dat zwemspa’s over een meer geavanceerde technologie beschikken om het ‘zwemmen op de plaats’ te faciliteren. Het idee is dat u in een zwemspa baantjes kunt trekken zoals u dat in een groot zwembad zou doen, zonder dat u daadwerkelijk een groot zwembad nodig heeft. Een zwemspa is eigenlijk het equivalent van de loopband in de sportschool; daar leggen we heel wat kilometers op af, terwijl we op dezelfde plek blijven. Velen vergelijken de zwemspa-ervaring met zwemmen in open water. Stelt u zich voor dat u kunt zwemmen wanneer u maar wilt, gewoon in de privacy en veiligheid van uw eigen thuis – in een zwembad dat groot voelt maar in feite slechts een minimaal aantal vierkante meters in beslag neemt. Bovendien bieden de meeste moderne zwemspa’s ook diverse ontspanningsmogelijkheden in de vorm van onder andere massagejets. U kunt het bad waar u baantjes in trekt dus ook gebruiken als hot tub! Dat is toch ideaal?

Welke zwemspa’s zijn er zoal verkrijgbaar?

Bent u er inmiddels van overtuigd dat een zwemspa voor u de ideale oplossing is? Dan kunt u zich gaan oriënteren op de verschillende modellen die er tegenwoordig verkrijgbaar zijn. Bubbels & Jets levert zwemspa’s van het merk Riptide, welke worden onderverdeeld in vier categorieën:

Combinatie baden

Combinatie zwemspa’s bestaan uit twee aparte baden: een trainingsbad en een bubbelbad. Een groot voordeel hiervan is dat de watertemperatuur in beide baden apart kan worden ingesteld, voor een maximaal comfort.

Bekijk de Riptide combinatie baden >

Exercise pools

Riptide’s exercise pools zijn vooral ontworpen om in te trainen; het ontspanningsaspect is bij deze modellen minder van belang. Deze zwemspa’s bieden een bijzonder geavanceerde tegenstroomtechnologie, waar ook professionele zwemmers van onder de indruk zullen zijn.

Bekijk de Riptide exercise pools > 

Hybride baden

Riptide’s hybride baden faciliteren een serieuze zwemtraining met krachtige tegenstroom, maar zijn tevens voorzien van met massagejets uitgeruste zitjes om na uw workout van een optimale ontspanning te genieten. De watertemperatuur ligt rond de 27°C, ideaal voor beide bezigheden.

Bekijk de Riptide hybride baden >

Zwemspa’s

De zwemspa’s van Riptide zijn volledig uitgeruste hot tubs welke in het zwemgedeelte ook zijn voorzien van tegenstroom jets. Ideaal voor wie geen ruimte heeft voor een full-size exercise pool of combinatiebad, maar toch van alle voordelen van een zwemspa wil kunnen profiteren.

Bekijk de Riptide zwemspa’s >