Goed onderhoud: uw jacuzzi optimaal voor elkaar

Goed onderhoud: uw jacuzzi optimaal voor elkaar

U heeft een mooie HotSpring spa aangeschaft en u wilt er zo snel mogelijk van genieten. Goed onderhoud van uw nieuwe jacuzzi is zeer belangrijk en daardoor gaat uw HotSpring spa langer mee. Om te realiseren dat uw HotSpring spa zo lang mogelijk meegaat en altijd goed blijft functioneren vindt u onderstaand tips voor het goede onderhoud. Op iedere Jacuzzi, van welk formaat ook, zijn deze tips  van toepassing. Als u vragen heeft, neem dan met ons contact op over uw HotSpring spa.

Onderhoud van het water voor uw jacuzzi

Om de kwaliteit van het water voor uw HotSpring spa op het goede niveau te houden, geven wij u het advies, afhankelijk van het reinigings systeem ieder jaar, iedere 6 maanden of elke 4 maanden het water van uw Jacuzzi te verversen. Om het water in het bubbelbad te vervangen, koppelt u de Jacuzzi eerst van de elektriciteit en laat het bubbelbad helemaal leeg lopen. Vervolgens de wanden schoonmaken en het bubbelbad weer vullen met vers water. Dit vult u aan met alle benodigde onderhoudsproducten. De alkaliniteitswaarde van het water maandelijks controleren en moet tussen de 80 en de 120 ppm bedragen. Bij te lage waarde, is het noodzakelijk meer van de onderhoudsproducten toe te voegen. De doseringen staan op de verpakkingen vermeld.

hotstpring linksom12

 

 

hotstpring Rechtsom13

Chloor toevoegen (Chloorshock) voor behoud van uw jacuzzi?

Naast de alkaliniteitswaarde is het chloorgehalte eveneens heel belangrijk voor de kwaliteit van het water voor uw bubbelbad. Een behandeling met chloor, een chloorshock, bij voorkeur per week vormt de goede basis voor het jacuzzi onderhoud. Als u het chloor toevoegt aan het bubbelbad water, doet u dit het beste ‘s avonds zodat het chloor zich beter kan verspreiden en goed gaat inwerken. Uw HotSpring spa ‘s is morgens dan weer helemaal gebruiksklaar. De veilige chloorwaarde is tussen 3 en 5 ppm.  Indien u uw jacuzzi meer dan vier keer per week gebruikt is het raadzaam halverwege de week een beetje chloor toe te voegen voor een goed onderhoud van uw jacuzzi. 24 uur na de chloorshock kunt u de pH-waarde van het water controleren. De juiste waarde voor uw jacuzzi ofwel bubbelbad is een pH-waarde van tussen 7,2 en 7,6.

Filters schoonmaken van uw jacuzzi

Het water van uw HotSpring spa blijft niet alleen schoon door de water onderhouds producten, maar ook door het maandelijks schoonmaken van de filters. Voordat u de Jacuzzi filters gaat schoonmaken koppelt u altijd eerst de elektriciteit af. Daarna kunt u de filters verwijderen volgens de instructies van uw jacuzzi model. Reinig de filters goed door ze schoon te spuiten. Behandel de filters daarna met een filterreiniger en spoel ze weer af voordat u de filters terugplaatst. Hiermee krijgt u een lange levensduur van de waterfilter voor uw bubbelbad. Tijdens het reinigen van de filters, controleert u dan ook of u ozon ruikt wanneer u het zeil van de jacuzzi afhaalt. Ozon wordt gekenmerkt door een licht prikkelende geur in de neus.

Jarenlang plezier door het goede onderhoud jacuzzi

Als uw spa voorzien is van de freshwater® 3 ozonator dan heeft deze in principe geen regulier onderhoud nodig. Echter elke 2 jaar  is controle van de kleppen, het reinigen van de ozon injector en eventueel het vervangen van de ozonleidingen aan te bevelen.  De cover kunt u 3 maandelijks behandelen met producten die barsten en schilferen tegengaat. Houdt u hierbij altijd rekening met de specifieke adviezen voor uw spa verdeler. Op deze manier blijft uw HotSpring spa in topvorm en kan u er elk jaar van genieten.