De dode zee is het laagst gelegen meer ter wereld, het zoutgehalte in het water is zo hoog, dat je er zonder moeite op blijft drijven.
Al sinds mensenheugenis staat het dode zee zout bekend als heilzaam en gebruikt men het in de farmaceutische industrie. Ons dode zeezout kan zowel gebruikt worden als scrubzout of worden toegevoegd aan het badwater van uw whirlpool of buitenspa.

Dode Zee Zout als Scrubzout:

Het bekendste gebruik van Dode Zee Zout, is het gebruik als Scrubzout.
Men pakt hiervoor wat Dode Zee Zout en masseert dit in over de huid, hiermee verwijderd u de dode huidcellen met als resultaat een soepele en vooral zachte huid. Als u het Scrubzout met een draaiende beweging masseert over de huid wordt ook de bloedsomloop in de huid gestimuleerd en verhoogd.

Dode zeezout in de whirlpool:

U voegt de gewenste hoeveelheid Scrubzout toe aan het badwater en zet het systeem aan. U voelt hoe alle zoutkorreltjes langs uw huid gaan en zelf alle dode huidcellen verwijderen.

Dode zeezout in de buitenspa:

In verband met de vaak aanwezige rotary jets is het aan te bevelen om het dode zeezout eerst op te lossen in in warm water en daarna aan het badwater toe te voegen.  Het dode zeezout verzacht het water en uw huid en is helend en verzachtend voor wondjes en huidirritaties.

Geuren

Voor dode zeezout  kunt u kiezen uit onderstaande geuren