Sunshower Health

Maak kennis met Sunshower

Healthy light,

happy people!

Zonlicht van Sunshower

Laag gedoseerd UV-licht

Laag gedoseerd UV-licht ondersteunt het immuunsysteem en bevordert pigmentvorming van de huid.

Soorten UV-licht

Het UV-licht van Sunshower® bestaat uit twee golflengtes, namelijk UVA en UVB. Sunshower® straalt 80% UVB-licht en 20% UVA-licht uit. UVB-licht speelt een grote rol bij de aanmaak van vitamine D. UVA-licht dringt dieper door in de huid en zet het aanwezige pigment om in een zomerse teint.

Veiligheid

Bij Sunshower® staat veiligheid voorop. Daarom werken we nauw samen met medisch specialisten en doen we sinds 2007 onderzoek naar de effecten van UV-licht. Sunshower® levert altijd een slimme, veilige dosis UV-licht tijdens het douchen.


Maak een afspraak

Een afspraak maken voor uitgebreid persoonlijk advies over de Sunshower is eenvoudig en waardevol. Deskundige adviseurs bespreken de voordelen van Sunshower, zoals spierontspanning en huidverzorging, en begeleiden u bij het kiezen van het juiste model voor uw behoeften. Ervaar de luxe van zon en warmte thuis!Infrarood thema’s


Soepele spieren en gewrichten

Het verwarmende infrarood van Sunshower® geeft een weldadig gevoel. De warmte van het infrarood dringt diep door in de huid en stimuleert de bloedsomloop. Deze versnelde stofwisseling zorgt ervoor dat spieren beter doorbloed zijn en dit maakt ze soepel. Hierdoor neemt ook de gewrichtspijn af. Deze aangename warmte zorgt voor optimale ontspanning.

Verlichting van reumatische klachten

Spier- en gewrichtsaandoeningen zijn veel voorkomende klachten. Het verwarmende infrarood licht van Sunshower® dringt diep door in de huid heeft een ontspannend effect op je spieren. Door de verbeterde bloedsomloop neemt de spierspanning en gewrichtspijn af. Met als resultaat een positieve uitwerking op reumatische klachten.

Sneller spierherstel na sporten

Het verwarmende Infrarood dringt diep door in de huid waardoor het lichaam wordt opgewarmd van binnenuit. Dit stimuleert de stofwisseling in de spieren. Dit zorgt ervoor dat niet alleen worden afvalstoffen sneller worden afgevoerd, maar ook de voedings- en bouwstoffen kunnen makkelijker worden aangevoerd. Hierdoor kan het lichaam sneller herstellen na een grote inspanning.


UV-licht thema’s


Vitamine D op niveau het hele jaar door

Vitamine D speelt een centrale rol bij het reguleren van het immuunsysteem omdat het helpt bij het activeren én onderdrukken van immuuncellen. Door het tegengaan van een vitamine D tekort verklein je de kans op luchtweginfecties, griep en verkoudheid. Vitamine D verkrijg je voor 20% uit voeding en voor 80% uit UVB-licht. Of er genoeg vitamine D wordt aangemaakt, wordt vooral bepaald door de hoeveelheid zonlicht die we tot onze beschikking hebben. Vanaf oktober t/m maart is de sterkte van de zon in Nederland te laag om via de huid vitamine D aan te maken. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat het met Sunshower® mogelijk is, het hele jaar door het vitamine D op peil te houden.

Aanmaak van pigment en voorbereiding op de zomerzon

Het UV-licht van Sunshower® bestaat uit twee golflengtes, namelijk UVA en UVB. Sunshower straalt 80% UVB-licht en 20% UVA-licht. Wanneer de huid in contact komt met UVB-stralen, wordt pigment geproduceerd. Hierdoor wordt de huid dikker, met als gevolg dat UV-stralen minder diep de huid in kunnen dringen. Dit is een natuurlijk mechanisme van de huid om zich te beschermen tegen de zon. Een structurele lage dosis UVB-straling van Sunshower zet op een verantwoorde manier dit proces in gang. De huid is hierna gewend aan de zon, waardoor deze minder snel zal verbranden en een zomerse teint krijgt die langer wordt vastgehouden.

Beter ritme, meer energie

Zonlicht zorgt ervoor dat ons lichaam optimaal functioneert. Het voedt ons lichaam en zorgt voor een fitter, vitaler én energieker gevoel. Door daglicht maken we serotonine. De serotonine die overdag wordt gemaakt, wordt ’s avonds omgezet in het slaaphormoon melatonine. Hoe meer serotonine, hoe meer melatonine je kunt maken. Daarom slaap je dieper en beter na een dag met veel daglicht. Bij weinig daglicht in de winter kan Sunshower® helpen het energieniveau hoog te houden.