werkbladen-kiezen

Een keukenblad kiezen

Ontdek welk keukenblad bij jou past

Je koopt niet iedere dag een nieuwe keuken. Welke materialen zijn er inmiddels? En wat zijn hun voor- en nadelen? En dan kun je ook nog kiezen uit honderden kleuren. Wij helpen je graag bij deze oriëntatie.

Laminaat en kunststof keukenbladen

Een keukenblad van laminaat (wordt ook wel kunststof genoemd) zijn in verschillende samenstellingen verkrijgbaar. De keukenbladen zijn gemaakt van Greengridz, spaanplaat of multiplex en hebben een afwerklaag van laminaat. Het voordeel van een aanrechtblad met laminaat is de prijs. Bovendien zijn deze bladen minder kwetsbaar dan een blad van graniet of hout.

Meer informatie


Keukenbladen van steen

Een keukenblad kan van natuursteen zoals graniet gemaakt worden. Een goed alternatief voor natuursteen is composietsteen, keramiek, Lapitec of Dekton. Bij deze keukenbladen wordt steengruis of kleipoeder geperst en pigment of een structuur toegevoegd. Hierdoor zijn er veel kleuren en afwerkingen mogelijk.

Meer informatie


Speciale keukenbladen

Materialen zoals glas, hout en rvs zien we vaak terug in de keuken dus waarom niet als keukenblad? Deze keukenbladen hebben een heel eigen karakter en eigenschappen. Over het algemeen zijn deze materialen iets duurder dan laminaat of composietsteen.

Meer informatie


LAMINAAT EN KUNSTSTOF KEUKENBLADEN

TopLaminate

TopLaminate® is een van de meest functionele materialen voor een keukenblad. Het is namelijk praktisch in het onderhoud, en bijna ieder ontwerp is mogelijk, dankzij de grote afmetingen van de plaat. En de bladen zijn verkrijgbaar in veel kleuren, dat je altijd een werkblad vindt dat bij jouw interieur, smaak én budget past. Niet voor niets is TopLaminate al jaren het meest verkochte keukenblad.

De drager van Greengridz, een innovatief watervast materiaal op houtbasis met een zeer duurzaam karakter, is FSC en Carb2 gecertificeerd en CO2 neutraal.

DecorTop

Een DecorTop® keukenblad oogt robuust en heeft een natuurlijke uitstraling. DecorTop heeft door het extra dikke laminaat een voelbare diepe, grove structuur en is verkrijgbaar in verschillende exclusieve kleuren. Dankzij zijn natuurgetrouwe kleur en structuur geeft een DecorTop zelfs het gevoel van echt hout of steen. DecorTop is niet veel duurder dan TopLaminaat.

De drager van Greengridz, een innovatief watervast materiaal op houtbasis met een zeer duurzaam karakter, is FSC en Carb2 gecertificeerd en CO2 neutraal.

TopCore

Een TopCore® keukenblad is watervast, hygiënisch en makkelijk te reinigen. De kern van TopCore is een 1cm dik compact-laminaat dat vervaardigd is van houtvezels en samen met hars onder druk wordt samengeperst. Het is daardoor goed bestand tegen stoten en chippen. Maar de echte kracht van TopCore zit in de decoratieve toplaag. De structuren zien er niet alleen uit als hout, textiel of steen – ze voelen ook echt zo aan! Door de V-groove techniek loopt de print ook door in de rand. Dit geeft het blad een massieve uitstraling en biedt tal van mogelijkheden voor een origineel en trendy ontwerp.

FENIX NTM

Dit blad heeft een luxe uitstraling en sluit door de bijzondere eigenschappen perfect aan bij de design keuken. FENIX NTM® is een keukenblad met speciale nanotechniek dat tal van voordelen biedt. Want door deze techniek heeft het keukenblad een extreem mat uiterlijk maar voelt toch zijdezacht aan, en blijft er bovendien geen vingerafdrukken achter op het bladoppervlak. De drager is het duurzame Greengridz of een 1cm dik compact-laminaat dat vervaardigd is van houtvezels en samen met hars onder druk wordt samengeperst.

Corian

Dekker Zevenhuizen werkt met het bekende merk Corian® als het gaat om Solid Surface keukenbladen. Het materiaal is nagenoeg ondoordringbaar en kleine krassen of inkervingen kun je eenvoudig herstellen. In tegenstelling tot laminaat is dit kunststof keukenblad massief en homogeen waardoor elk blad volledig op maat gemaakt kan worden en in iedere gewenste vorm kan worden gebogen. Ideaal voor designkeukens met ronde vormen, dus!


Keukenbladen van steen


SPECIALE KEUKENBLADEN

Terrazzo

De techniek is al honderden jaren oud. Vijftiende-eeuwse Venetiaanse arbeiders vonden een nieuwe praktische toepassing voor afgekeurd restmateriaal uit de marmergroeve: ze gebruikten het om de terrassen rond hun huizen te plaveien. Nu, eeuwen later, is terrazzo populairder dan ooit. Ook in de keuken! Hoe mooi een keukenblad ook is, het materiaal moet wel praktisch zijn, en passen bij het budget. Gelukkig zijn er materialen met dezelfde uitstraling als terrazzo, maar met volledig andere eigenschappen. Er zijn lookalikes in verschillende prijsklassen, zodat iedereen deze eeuwenoude trend in huis kan halen.

Massief Hout

Een keukenblad van massief hout geeft de keuken sfeer. Hout heeft een warme uitstraling en is verkrijgbaar in tal van soorten en tinten. Bovendien laat hout zich goed combineren met ieder ander materiaal. Het blad bestaat uit lamellen die worden verbonden en vervolgens onder hoge druk in elkaar geperst en watervast verlijmd worden. De houten keukenbladen zijn van 30 of 40 mm massief hout en afgewerkt met olie. Slijtageplekken zijn daarom makkelijk weg te werken door het blad licht te schuren en in de olie te zetten. Het blad vraagt meer onderhoud en is ook duurder dan bijvoorbeeld het kunststof blad. Maar zijn warme uitstraling weegt op tegen de zorg, en de tijdloze luxe is de investering waard.

Glas

Glas staat prachtig in de moderne designkeuken. Maar glas mag dan eigentijds zijn, het is tegelijk ook tijdloos, zodat je er jarenlang plezier van kunt hebben. Temeer daar het blad niet alleen een luxe uitstraling heeft, maar ook comfortabel is in het gebruik door zijn watervastheid en hittebestendigheid.

Rvs

Een keukenblad van roestvrij staal (rvs) biedt vele mogelijkheden. De werkbladen lenen zich voor uiteenlopende applicaties, maar zijn vooral op hun plaats waar watervastheid en hygiëne worden gevraagd. Door hun tijdloze uiterlijk en eigen glans zijn zij niet alleen geschikt voor professioneel gebruik, maar passen ze goed in elke keuken.