Verhuis- of verbouwplannen en komt de keuken ook aan bod? Dan kan je keuken shoppen, leuk! Bij een keuken inrichten komt meer kijken dan je denkt. Voor welke kleur kies je bijvoorbeeld? En welke apparaten mogen niet ontbreken? We hebben 5 keuken trends uit 2019 voor je verzameld.

1.   Groen in de keuken

Groen is dé kleur van 2019. Het staat voor biologisch, duurzaam en is hot & happening. We zien het niet alleen graag terug in onze kleding, maar ook in de keuken. Groene accessoires, maar met name groen als in: planten! Verse keukenkruiden - als basilicum,bieslook, oregano, rozemarijn, munt, peterselie, tijm en koriander - maar ook hangplanten zijn helemaal terug!

2. Hidden kitchen

Potten, pannen en ander keukengerei heb je het liefst zo min mogelijk in het zicht. De onzichtbare keuken (hidden kitchen) is dan ook één van de keuken trends van 2019. Met een schuifwand wordt de (woon)keuken afgesloten van de woonkamer en is de keuken uit het zicht. Een ander onderdeel van de hidden kitchen trend zijn verborgen apparaten. Uitklapbare afzuigkappen of afzuigsystemen die verwerkt zijn in het keukenblad bijvoorbeeld.

3. De QuookeEr CUB

Steeds meer consumenten kiezen bij aanschaf van een nieuwe keuken voor een Quooker, in plaats van een 'doorsnee kraan'. Met de Quooker CUBE geniet je in een handomdraai van een glas tintelend fris water of maak je de lekkerste limonades en cocktails. Het is een 4 in 1 kraan - die koud, warm water, bruisend en gefilterd water schenkt. Zo haal je alles uit één kraan!

4. Keuken inrichten? Gas terug!

Met recente bevingen in Groningen, draait de Nederlandse overheid de gaskraan logischerwijs steeds verder dicht. Volgens de kabinetsplannen mag in 2050 zelfs geen enkel huishouden in Nederland nog gebruik maken van gas. We zijn er graag op voorbereid en dat zien we terug in de keukentrends van 2019. Inductie fornuizen gaan als warme broodjes over de toonbank, het alternatief voor het traditionele gasfornuis.

5. Oersterk natuursteen

Wat materialen betreft maakt natuursteen dit jaar haar comeback in de keuken. Zijn oersterke eigenschap, in combinatie met de strakke look maken het de trend van het moment. Combineer je de strakke en trendy uitstraling van natuursteen met vrolijke bloemen en planten, dan ben je he-lemaal 2019!