Ben je van plan om de badkamer te verbouwen? Om meer vierkante meters te creëren bijvoorbeeld of om de ruimte een hedendaagse upgrade te geven. Dan is een goed plan van aanpak essentieel: een goede voorbereiding is immers het halve werk! Hoe ziet de badkamer van jouw dromen eruit? Heb je specifieke wensen en eisen? En wat kun je doen als de douche tijdelijk out of business is? Wij helpen je op weg met een handige checklist.

Badkamer verbouwen - checklist!

Elke verbouwing begint met een plan op papier. Een ontwerp voor je nieuwe badkamer, maar ook praktische zaken als een goed doucheadres bij familie of de buren! Wil je goed voorbereid naar de badkamerspecialist toe? Zet dan vooraf alvast het een en ander op papier. Waar moet je dan allemaal aan denken? We hebben een kleine checklist voor je gemaakt.

  1. Doe thuis alvast de nodige inspiratie op

Doe, voordat je een afspraak maakt met een van onze specialisten, eerst online de nodige inspiratie op. Op Pinterest bijvoorbeeld of op Instagram. Maar ook een zoekopdracht op Google levert vaak veel leuke ideeën op. Tip: deel je de badkamer met huisgenoten? Maak dan beiden een collage van jullie favoriete stijl en probeer hier een mix van te maken.

  1. Goed voorbereid de badkamer verbouwen 

Verbouwen betekent dat er ook het nodige sloopwerk aan te pas komt. Probeer alles goed af te dekken, zodat het stof zich niet door het hele huis verspreidt. Verder is het verstandig om alvast bij buren, vrienden of familie te polsen of je daar tijdens een verbouwing een paar dagen kunt douchen. Hoe lang de verbouwing precies zal duren is afhankelijk van je wensen. Laat je hier vooraf goed over informeren.

  1. Thuisklussen of uitbesteden?

Afhankelijk van de grootte van de verbouwing, kun je overwegen om bepaalde klussen zelf te klaren. De gouden regel bij een badkamer verbouwing: kleine klussen kun je zelf doen, maar het grote werk laat je aan een professional over. De kans op lekkage is groot in een vochtige ruimte.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van een nieuwe badkamerinrichting? Wij helpen je graag aan het juiste advies. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.