De badkamer is de meest relaxte ruimte in huis. Je komt er tot rust na een lange dag werken en kunt er letterlijk baden in luxe! Is jouw badkamer toe aan een upgrade, maar zit je even zonder inspiratie? Van de douchecabine tot het sanitair en de accessoires: wij hebben de badkamer trends voor 2022 op een rij gezet. Wat dacht je bijvoorbeeld van een douchecabine met Franse deuren? Een vrijstaand bad? Of een sunshower? 5 badkamer tips!

Een sunshower

Douchen en tegelijkertijd werken aan een mooi kleurtje. Kun je je iets beters voorstellen? Een sunshower is een zonnebank voor onder de douche. Hij voorziet je van een gezonde dosis UV-licht, voor de nodige vitamine D en een zomerse tan. Dé badkamer trend van 2022 is hotelchique en daar past de sunshower perfect bij.

Een inloopdouche met Franse deuren

Een inloopdouche loopt gelijk met de badkamervloer. Het ontbreken van een drempel maakt hem veilig en levensloopbestendig. Met andere woorden: je kunt er tot je 100ste zelfstandig in douchen. En met Franse deuren, een combinatie van zwart staal en glas, is hij niet alleen praktisch maar ook een echte eyecatcher in de badkamer.

Een vrijstaand bad

In een vrijstaand bad baad je letterlijk in luxe. Hij komt het best tot zijn recht in een grote badkamer, maar in 2022 zien we hem ook steeds vaker als verlengstuk van de slaapkamer. Als ‘doorsnee model’ of als whirlpool. Zo rol je ‘s ochtends zo van je bed in je bubbelbad!

Smart home badkamer trends 

Wil je jouw nieuwe badkamer echt een 2022 look & feel geven? Dan laat je ook de nodige smart tools installeren. Een slimme thermostaat bijvoorbeeld, die ervoor zorgt dat de verwarming en het kraanwater in de badkamer altijd op temperatuur zijn. Of smartverlichting aan het plafond en boven de spiegel, die je op afstand aan- en uitschakelt.

Groen in de badkamer

Gebruik planten om je nieuwe, moderne badkamer een persoonlijke finishing touch te geven. Groen in de badkamer was al in en blijft een trend in 2022. Het geeft de ruimte een natuurlijke uitstraling, zeker in combinatie met natuurlijke materialen zoals hout en riet!