6 tips voor een kleine badkamer inrichten

De badkamer speelt een belangrijke rol in ons dagelijks leven. Het is de eerste ruimte waar je aan het begin van de dag heen slentert, en vaak ook de laatste die je bezoekt voor je naar bed gaat. Het is de plek waar je je klaar maakt voordat je de deur uitgaat, en waar je je opfrist zodra je thuiskomt. Alles bij elkaar genomen breng je waarschijnlijk meer tijd door in je badkamer dan je denkt. Het is dus niet meer dan logisch om er een praktische, aangename en comfortabele ruimte van te maken – ook als je slechts beperkte ruimte hebt. Om je daarbij te helpen geven wij een aantal handige tips op het gebied van een kleine badkamer inrichten!

#1. Speel met licht

Mensen met een kleine badkamer hebben vaak de neiging om deze als het ware te 'verstoppen' in schaduwen. Dit geeft echter het gevoel van een benauwende, onuitnodigende ruimte. Een kleine badkamer heeft juist veel licht nodig! Kies bij voorkeur voor peertjes die een zacht, wit licht uitstralen, in plaats van fel geel of oranje licht. Overweeg ook om de ramen onbedekt te laten; hierdoor kun je daglicht binnenlaten en lijkt de ruimte ook meteen groter. Als je je zorgen maakt om je privacy kun je je ramen bedekken met een speciale folie, die wel licht binnenlaat maar de inkijk beperkt.

#2. Creëer ruimte met spiegels

Spiegels creëren de illusie van diepte. Heb je een kleine badkamer, kijk dan of je kleine spiegels kunt vervangen door grotere exemplaren. Positioneer je verlichting zodat het gereflecteerd wordt in de spiegel - zo verdubbel je het effect. Als je voldoende muurruimte hebt en de indeling van je badkamer het toelaat, overweeg dan om ook een spiegel tegenover de wasbak te plaatsen. Dit creëert een soort oneindig spiegel-effect, waardoor je badkamer veel groter lijkt dan hij is. Daarbij kun je dan ook zien hoe je er van de achterkant uit ziet!

#3. Ga voor doorzichtige doucheafscheidingen

Een douchegordijn met een mooi patroon is leuk, maar kan je badkamer wel kleiner laten lijken. In een badkamer met beperkte ruimte is het belangrijk om zoveel mogelijk visuele doorkijk te behouden. Het is in zo'n geval beter om te kiezen voor doorzichtige doucheafscheidingen met schuifdeuren of klapdeuren.

#4. Vervang die oude badmat door een mooi vloerkleed

Een oude, vieze of afgetrapte badmat dient uiteraard vervangen te worden. Maar je kunt ook een stap verder gaan en die badstof mat vervangen door bijvoorbeeld een mooi Perzisch vloerkleed! Dit voegt een karakteristieke en elegante touch aan je badkamer toe.

#5. Creëer zitruimte

Jezelf een pedicure geven kun je doen op de rand van het bad of op een dichtgeklapt toilet - maar als je er de ruimte voor hebt, gun jezelf dan een mooie troon! Afhankelijk van de ruimte en de stijl van je badkamer kun je kiezen voor een eenvoudig klapstoeltje, een industrieel krukje, een poef of een luxe armstoel.

#6. Voeg wat groen toe

Een of meerdere groene planten kunnen veel sfeer toevoegen, ook aan een kleine badkamer! Als dit idee je aanspreekt, ga dan op zoek naar planten die bij uitstek geschikt zijn om in vochtige ruimtes neer te zetten. Heb je weinig ruimte om een pot met plant op de grond neer te zetten, kies dan voor een leuke hangplant in een hoek van je badkamer.