Etherische olie

Etherische oliën zijn ook wel bekend onder de naam Essentiële oliën en worden gewonnen uit planten.
Deze etherische oliën worden gewonnen uit verschillende delen van planten, voorbeelden hiervan zijn: De vrucht, de bloesem, het zaad, de bladeren of de schil.

 

Productie

Omdat etherische oliën uit veel verschillende delen van de plant wordt gehaald zijn er ook veel verschillende productie methoden. Er is echter èèn methode die het meest wordt toegepast, dit is de stoomdestillatie methode.Bij de stoomdestillatie methode wordt er stoom door de plantdelen geleid. De etherische olie vervliegt met de stoom uit de plant. Als de stoom is afgekoeld tot water kan de gewonnen etherische olie van het water worden gescheiden doordat water en olie een verschillende dichtheid hebben. 

Kosten

Etherische oliën zijn over het algemeen vrij duur, dit komt omdat er veel planten nodig zijn om een kleine hoeveelheid olie te produceren. 

Gebruik:

Etherische olie voor de whirlpool is geschikt voor whirlpools zonder filtering. Meestal is dit de badkamer whirlpool. Ze zijn niet geschikt voor Buitenspa’s, Jacuzzi’s  met een filterinstallatie. Dit omdat de olie te zwaar is om door het filter te gaan en daar dan in blijft zitten.

Geen producten gevonden die aan je zoekcriteria voldoen.