Je hoeft tegenwoordig niet meer rijk te zijn om een jacuzzi aan te schaffen; er is voor elk budget wel een geschikt exemplaar te vinden! Maar waar moet je op letten als je een jacuzzi gaat kopen?

 

Aanschaf van een jacuzzi, waar op letten?

 

#1. Het soort jacuzzi

Er zijn verschillende soorten jacuzzi’s op de markt. Je keuze is vooral afhankelijk van waar je de jacuzzi wilt plaatsen en hoe je er gebruik van wilt maken. Een inbouw-jacuzzi heeft een lange levensduur maar vereist vanzelfsprekend wel de nodige ruimte in je badkamer. Wil je een jacuzzi in de tuin? Opblaasbare jacuzzi’s zijn goedkoop, maar kunnen in verband met bevriezing ’s winters niet buiten blijven staan en hebben doorgaans geen lange levensduur maar wel zeer hoge energie kosten. Je kunt dan beter kiezen voor een moderne HotSpring spa die geschikt is voor buitengebruik.

 

#2. Het aantal zitplaatsen

Hoeveel mensen zullen er tegelijkertijd van je jacuzzi gebruik maken? Wil je een jacuzzi waar je lekker tot jezelf kunt komen en kunt ontspannen? Of is het juist de bedoeling dat je er samen met je gezin en/of vrienden van kunt genieten? Hou er wel rekening mee dat hoe meer zitplaatsen de jacuzzi biedt, hoe meer ruimte je nodig hebt, maar ook hoe meer verschillende soorten massage hij biedt.

 

#3. Het aantal jets

Meer jets zijn niet per definitie beter. Het gaat erom wat de jets doen. Een grote variëteit aan massages en de intensiteit daarvan zijn veel belangrijker.

 

#4. Plaatsing van de jets

Belangrijker dan het aantal jets is ook de plaatsing van de jets. HotSpot jacuzzi’s bijvoorbeeld, zijn uitgerust met krachtige, therapeutische jets die strategisch zijn geplaatst. Op die manier kunnen ze klachten aan de nek, schouders, rug of benen verlichten. Heb je bijvoorbeeld schouderklachten? Kies dan een jacuzzi met jets die op schouderhoogte gepositioneerd zijn.

 

#5. Energieverbruik

Hoe vaak ben je van plan gebruik te maken van je jacuzzi? Als dat vaak is, dan is het raadzaam om te letten op de verbruikskosten van een jacuzzi. Met een energiezuinig model kun je je energierekening laag houden, zelfs als je dagelijks in je hot tub zit.

 

#6. Extra features

Voor jacuzzi’s in het hogere prijssegment zijn vaak (optionele) accessoires verkrijgbaar. Hierbij kun je denken aan kap- of lichtsystemen, trapjes of een ingebouwd audiosysteem. Bedenk vooraf goed of je behoefte hebt aan dergelijke features, en of je er ook daadwerkelijk gebruik van gaat maken.

 

#7. Garantie

Staar je niet blind op de prijs van een jacuzzi, maar kijk ook naar de garantie, de energiekosten en de verwachte levensduur. Soms ben je beter af met een iets duurder model, als je daarmee van een langere garantietermijn of betere voorwaarden kunt profiteren.

 

Tot slot

Als het op de aanschaf van een jacuzzi aankomt, dan is het de moeite waard om je goed te oriënteren op de mogelijkheden. Zo kun je een weloverwogen keuze maken en jarenlang plezier beleven aan je jacuzzi!